3 Eylül 2013 Salı

LAMİNE VE LAMİNAT PARKE ARASINDAKİ FARK NEDİR?



YÜZEY DÖŞEMESİ


Parke günümüzde çok yaygın olarak kullanılan ana malzemesi ağaç olan yüzey döşemelerindendir.imalat,montaj ve fiyatından dolayı hemen hemen her evde kullanılır.pek çok avantajı vardır.parke çeşitlerinden lamine ve laminanat en çok kullanılandır.peki sözcük olarak birbirine çok yakın olan bu kelimeler yapı olarak aynı mıdır?aralarındaki fark nedir?




LAMİNANT PARKE

Laminant parke sıkıştırılmış odun talaşı üzerine reçine emdirilmiş kağıt baskı ile kaplama işlemidir.en üst tabakasına da cila yapılmıştır.kısaca sunta yada mdf yüzeylerinin desenli kağıt ile kaplama işlemidir.istediğiniz renk ve desende yapılabilmektedir.katmanları şöyledir.


  • üst cila katmanı
  • reçine emdirilimiş kağıt tabaka
  • HDF tabakası (sıkıştırılmış odun talaşı)
  • denge kağıdı
ana kısım olan HDF tabakası kimyasallar ve yapıştırıcılarla karıştırılmış,yüksek sıcak ve basınç altında preslenerek oluşturulmuş bir malzemedir.fiyatı ve güzel görüntüsü ile çoğu kişinin tercihi haline gelmiştir.yeniden cilalama işlemi bu parkede yapılamaz.üreticiler bu parkelere 5-20 sene arasında garanti vermektedirler.


LAMİNE PARKE

Lamine parke ise %100 ağaçtan üretilmektedir.laminant partkedeki gibi preslenmiş odun talaşları kullanılmaz.ana madde olan ağaç olduğu gibi kullanılır.3 katmandan oluşmaktadır.

  • üst katman 3-6 mm
  • orta katman 8-10 mm
  • alt katman 2-3 mm

bu katmanlar birbirine 90 derece dik gelecek şekilde yerleştirilir ve böylece dayanıklılığı arttırılır.üst katman 4-5 mm ağaç olduğu için tekrar cilalama işlemi yapılabilir.yerden ısıtmaya çok uygundurlar.fiyatları laminant parkeye göre pahalıdır ama ömür boyu garanti verilmektedir.eğer mali durumunuz iyi ise tercihinizi lamine parkeden kullanmanızı tavsiye ederiz.

6 yorum:

  1. Parkenin eniyisini neden yazmadınız..?
    Masif sert ağaç parkeden şaşma!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten konu başlığından da anlaşılacağı gibi lamine ve laminat arasındaki farkı okuyuculara anlatmak.en iyi parke hangisi diye bir konu açsaydım sizin dediğiniz gibi belirtmek zorundaydım.

      Sil
  2. bence en iyi parke masif parke hem doğal hem daha dayanıklı ben yaptırıdm tavisye edierim

    YanıtlaSil
  3. Laminat parke konusunda bence en iyisi alman malı laminat parkeler tabii artık türk firmalarıda iyi ama ithal parkeler gerçekten iyi

    YanıtlaSil
  4. 399300.cı mı oldum şimdi ben.

    YanıtlaSil
  5. Laminat parkeler günümüzde mekanlarda hızlı ve pratik bir şekilde orjinal tasarımlar elde etmek ve mekanlarda istenen atmosferi oluşturmak için kullanılır.

    Esenyurt Parke

    YanıtlaSil